Sinterklaas/ Zoeter Zoetst

Speculaasbrokken

Speculaasbrokken

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 2,00 out of 5)
Loading...

Ingredients

  • 150 gram roomboter
  • 280 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram donkere basterdsuiker
  • 5 el volle melk en extra om te bestrijken
  • 5 tl koek- en speculaaskruiden
  • Garneeramandelen

Instructions

1

Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom en maak een kuil in het midden.

2

Snijd de boter in blokjes.

3

Schep in de kuil de basterdsuiker, roomboter, melk, koek- en speculaaskruiden en een snuf zout.

4

Kneed dit tot een soepel deeg. Verpak met folie en leg een aantal uur in de koelkast, een nachtje mag ook.

5

Verwarm de oven voor op 180 graden.

6

Rol het deeg uit tot 1 cm dikte en leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met melk en druk daarna de amandelen erin.

7

Bak de speculaasbrokken voor 30 minuten in de oven. Laat afkoelen en breek ze in stukken.

Vind ons op facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply