Sinterklaas/ Zoeter Zoetst

Speculaas boterkoek met appel en amandelen

Speculaas boterkoek met appel en amandelen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 3,86 out of 5)
Laden...
Serves: 12 tot 16

Ingredients

  • 220 gram roomboter
  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 270 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1 el koek- en speculasskruiden
  • 80 gram blanke amandelen
  • 1 appel
  • 3 volle el amandelschaafsel

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Bekleed een bakvorm van 18 x 24 cm met bakpapier.

3

Snijd de appel in stukjes.

4

Klop de roomboter samen met de donkerbruine basterdsuiker luchtig. Voeg 1 ei en een snuf zout toe en klop nog even door.

5

Spatel de bloem, stukjes appel en amandelen erdoor.

6

Schep het beslag in de bakvorm.

7

Klop het andere eitje los. Bestrijk de boterkoek met het losgeklopte ei. Maak er met een mes diagonale strepen in. Bestrooi met het amandelschaafsel.

8

Bak de boterkoek in 28 tot 30 minuten gaar. Laat goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: