Snickers toetje
Ingredients
- 180 ml slagroom
- 125 gram mascarpone
- 75 gram suiker en 2 el suiker
- 20 gram roomboter
- 30 gram ongezouten pinda's
- 40 gram melkchocolade
- 8 tl pindakaas met nootjes
Instructions
We gaan eerst de karamel maken. Hiervoor doe je 75 gram suiker in een pan met 1 1/2 el water. Laat dit op laag vuur karameliseren. Belangrijk hierbij is om niet te roeren in de pan. Verwarm in een andere pan 80 ml slagroom tot aan het kookpunt. Zodra de suiker een mooie lichtbruine kleur heeft gekregen dan voeg je al roerend met een garde de warme room toe. Pas op, dit kan wat gaan stomen. Roer goed door, haal van het vuur en roer de roomboter erdoor. Laat wat afkoelen.
Klop de mascarpone samen met 100 ml slagroom en 2 el suiker tot een lobbige massa.
Hak de melkchocolade fijn. Hak een aantal pinda's doormidden.
We gaan nu de glaasjes opbouwen. Hiervoor schep je de helft van het mascarponemengsel in de glaasjes. Schep per glaasje een theelepel pindakaas hierop. Verdeel hierover de helft van melkchocolade, pinda's en karamel.
Verdeel de overgebleven mascarponeroom erover. Hierop schep je weer per glaasje 1 tl pindakaas. Hierover verdeel je de pinda's, melkchocolade en karamel.
Zet de glaasjes voor 2 tot 3 uur in de koelkast.