Toetjes

Appelcrumble met bastognekoekjes

Lekker warm herfsttoetje. Onder het kruimellaagje zitten zitten bastognekoekjes verstopt 🙂

Appelcrumble met bastognekoekjes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Serves: 2

Ingredients

  • 2 appels
  • 1 tl kaneel
  • handje rozijnen
  • 50 gram bloem
  • 30 gram suiker
  • 30 gram roomboter (koud) in blokjes gesneden.
  • 3 bastognekoekjes
  • snuf zout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een kleine ovenschaal in.

2

Snijd de appels in stukjes. Meng de appel met de rozijnen en het kaneel. Schep de appeltjes met de rozijnen in de ovenschaal.

3

Verkruimel de bastognekoekjes grof.

4

Voeg in een kom de blokjes koude roomboter, suiker, bloem en een snuf zout toe. Kneed dit met koude vingertoppen vrij snel tot een kruimeldeeg.

5

Schep de bastognekoekjes op de stukjes appel.

6

Schep hierop het kruimeldeeg.

7

Zet de crumble in de oven voor 15 tot 20 minuten. Kijk goed of het kruimeldeeg goudbruin is. Zo niet laat de crumble dan nog even in de oven staan.

Vind ons op facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply