Romige tomatenrisotto met paprika
Ingredients
- 300 gram risotto
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode paprika's
- 2 el tomatenpuree
- 1 tl paprikapoeder
- 250 gram cherrytomaatjes
- 25 gram roomboter
- 125 gram crème fraîche
- 1 1/2 groentebouillonblokje
Instructions
Breng 1250 ml water aan de kook en los hierin de bouillonblokjes op.
Snipper de ui en knoflook. Snijd de rode paprika's in stukjes. Halveer de tomaatjes.
Verwarm wat olie in een pan en bak hierin de ui en de knoflook glazig.
Voeg de paprikastukjes, tomaatjes, tomatenpuree en paprikapoeder toe. Bak 5 minuutjes mee.
Voeg dan de risotto toe. Bak deze een minuut of twee mee.
Voeg een soeplepel bouillon toe. Blijf goed roeren met een spatel in de risotto. Als de bouillon op is genomen door de rijst voeg je een nieuwe soeplepel bouillon toe. De risotto is in ongeveer 20-25 minuten gaar.
Roer de roomboter en de crème fraîche erdoor en laat de risotto nog een paar minuutjes staan met de deksel op de pan en serveer daarna.