Diner

Big Mac homemade

Big Mac homemade

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 650 gram rundergehakt
  • 1 el ketchup
  • 2 el paneermeel
  • 4 tl picalilly
  • 75 gram mayonaise
  • 1 grote ui
  • 3 tl azijn
  • 2 tl suiker
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 8 augurken (slices)
  • 150 gram ijsbergsla
  • 6 hamburgerbroodjes
  • 1 el mosterd
  • 8 plakjes cheddarkaas

Instructions

1

Meng de olijfolie met 2 theelepels azijn, 2 theelepels suiker, 1 theelepel mosterd en 1 eetlepel citroensap. Roer dit met de een garde tot een dressing.

2

Snijd de ui heel fijn. Je hebt voor de saus 1 eetlepel fijn gesneden ui nodig. De rest van de ui gebruik je straks bij het beleggen van het broodje.

3

Meng de mayonaise met 2 eetlepels van de dressing (die je in stap 1 hebt gemaakt), 4 theelepels piccalilly, 1 eetlepel fijngesneden ui, 1 theelepel azijn, 1 theelepel suiker en een snufje zout. Roer dit tot een sausje.

4

Maak dan de hamburgers. Meng het gehakt met de ketchup, eidooier, 1 eetlepel mosterd en de paneermeel. Kneed dit even goed door. Maak hier 8 platte hamburgers van. Bak de hamburgers gaar.

5

Snijd de broodjes open. Beleg de broodjes eerst met sla, hamburger, cheddarkaas, sausje, ui en augurk. Leg hierop een helft van een broodje. Leg hierop weer wat sla, hamburger, cheddarkaas, sausje, ui en augurk en sluit af met een bovenkant van een broodje. Lekker met friet.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker:

No Comments

Leave a Reply