Diner

Hamburger

Lekker sappig.

‘Een hamburger is een broodje met een schijf rundergehakt die op hoog vuur gebakken of gegrild wordt. De hamburger is afkomstig uit de Duitse stad Hamburg. Men bakte daar platgedrukte ballen gehaktvlees en serveerde die op ronde broodjes. Duitse emigranten namen deze eetgewoonte mee naar de Verenigde Staten, waar het hamburger werd genoemd en de hedendaagse hamburger is ontstaan.’ –  bron Wikipedia 

Een goed gebakken hamburger is altijd lekker waar hij ook vandaan mag komen. Een heerlijke maaltijd voor op een luie zondag. 

Hamburger

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 1 el mosterd
  • 1 el paneermeel
  • 1 eidooier
  • 1 rode ui
  • 4 broodjes
  • 4 plakjes cheddar kaas
  • 50 gram rucola of veldsla
  • 1 tomaat
  • 4 tl mayonaise
  • 8 slices augurk
  • 1 el ketchup
  • 500 gram rundergehakt

Instructions

1

Snipper de rode ui.

2

Snijd de tomaat in plakjes.

3

Meng het gehakt met de rode ui, ketchup, eidooier, mosterd en paneermeel. Kneed het goed door en maak er vier hamburgers van.

4

Bak de hamburgers op middelhoog vuur totdat ze gaar zijn (dit duurt ongeveer een kwartiertje). Keer ze regelmatig om. Laat de laatste 5 minuten de kaas smelten op de burger.

5

Snijd de broodjes open en besmeer ze elk met een theelepel mayonaise. Leg daarop wat sla en 2 plakjes augurk. Hierop leg je de hamburger en hierop een plakje tomaat en de bovenkant van het broodje.

Vind ons op facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply