Diner

Rendang

Rendang van spitskool met rijst en sperziebonen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 600 gram spitskool (fijngesneden)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 bakje/zakje rendang (boemboe)
  • 400 ml kokosmelk
  • 300 gram rijst
  • 600 gram sperziebonen
  • Kroepoek, seroendeng, zoetzuur om erbij te serveren

Instructions

1

Snipper de ui en knoflook. Fruit deze aan in wat olie.

2

Voeg de spitskool toe. Bak een paar minuten mee. Roer de rendang boemboe erdoor. Voeg de kokosmelk toe. Laat de rendang nu een half uurtje stoven op laag vuur. Roer af en toe door.

3

Breng een pan met water aan de kook voor de rijst en eentje voor de sperziebonen.

4

Dop de sperziebonen, was ze en kook ze ongeveer 6 tot 8 minuten.

5

Kook de rijst volgens de bereidingstijd op de verpakking.

6

Serveer de rendang met rijst, kroepoek, seroendeng, zoet zuur en sperziebonen.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: