Diner

Pulled chicken met friet

Pulled chicken met friet

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 3,25 out of 5)
Loading...
Serves: 2

Ingredients

  • 1 kipfilet
  • 2 bouillonblokjes kip
  • 1 tl sambal
  • 1 tl ketjap
  • 2 tl donkerbruine basterdsuiker
  • 1 tl olijfolie
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 4 el coleslaw
  • 1/2 rode ui
  • 1 lente ui
  • 500 gram ovenfriet
  • Barbecuesaus met honing

Instructions

1

Breng 1 liter water aan de kook met de twee bouillonblokjes. Als het water kookt voeg je de kip toe. Kook deze 25 minuten.

2

Verwarm de oven voor op de gewenste temperatuur zoals aangegeven op de verpakking van de ovenfriet. Bak de friet af. Kijk goed naar de tijd. Als de kip straks gaar is moet hij nog ongeveer 2 a 3 minuten bakken. Time het dus zo dat de friet ook klaar is als je kip ook klaar is.

3

Roer in een schaaltje de sambal, ketjap, basterdsuiker, paprikapoeder en olijfolie door elkaar.

4

Snijd de lente ui in ringetjes en hak de halve rode ui fijn.

5

Als de kip gaar is trek je hem met twee vorken uit elkaar. Roer de stukjes kip door het sambalsausje. Bak de pulled chicken dan nog een aantal minuten in de pan.

6

Schep de friet op twee borden. Schep hierop de coleslaw, de pulled chicken, verdeel de rode ui en lente ui erover en top af met de barbecuesaus.

Vind ons op facebook

You Might Also Like