Diner

Plaattaart met truffel, ui en paddenstoelen

We eten graag elke week, nou ja het liefst elke dag wat anders… Sommige recepten blijven erg populair zoals de champignonburger, die eten we hier elke twee à drie weken. Sommige recepten eten we een keertje en dan pas na twee maanden weer opnieuw. Deze plaattaart met truffel, ui en paddenstoelen komt hier zeker vaker op tafel. Lekker met een salade erbij.

Plaattaart met truffel, ui en paddenstoelen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 2,00 out of 5)
Loading...

Ingredients

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 275 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 potje truffeltapenade a 80 gram
  • 140 gram creme fraîche
  • 2 handjes Parmezaanse kaas

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd de uien in halve ringen en snijd het teentje knoflook fijn. Bak de ui en knoflook samen in een paar minuten glazig.

3

Meng de creme fraîche met de truffeltapenade.

4

Rol het deeg uit en prik met een vork wat gaatjes erin. Vouw de buitenste rand van het deeg om. Verdeel de truffeltapenade over het deeg.

5

Verdeel de ui en knoflook erover.

6

Snijd zonodig de paddenstoelen in stukken en verdeel over de taart.

7

Bak de plaattaart in 25 tot 30 minuten gaar. Voor het serveren verdeel je de kaas erover.

Vind ons op facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply