Diner

Plaattaart met bacon, ui en Hüttenkase

Lezersrecept van Rolinka! 

Deze lekkere plaattaart met bacon, ui en Hüttenkäse is het recept van Rolinka. Je zet deze taart in een handomdraai op tafel. Daarnaast smaakt hij ook nog erg goed! 

Plaattaart met bacon, ui en Hüttenkase

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • 5 el olijfolie
  • 3 uien
  • 1 tl gedroogde salie
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 200 gram Hüttenkäse
  • 200 gram plakjes bacon
  • 2 el rode wijnazijn
  • 3 tomaten

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 225 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2

Snijd de uien in ringen. Verhit in een koekenpan 3 eetlepels olie. Bak de uienringen op laag vuur met salie en wat zout een minuutje of 10.

3

Vorm met de 6 plakjes bladerdeeg een rechthoek. Druk de naden goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

4

Achtereenvolgens de ui, Hüttenkäse en bacon over de taartbodem verdelen. Bestrooi dit met peper. Bak de taart in 20 minuten gaar.

5

Snijd ondertussen de tomaten in partjes. Meng de olijfolie met de rode wijnazijn en breng op smaak met zout en peper. Meng deze dressing door de tomaten.

6

Serveer de taart samen met de tomaten.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker:

No Comments

Leave a Reply