Ijsjes

Pistache ijs met witte chocolade

Je maakt dit ijs met mascarpone, slagroom en gecondenseerde melk zonder ijsmachine. Je mixt alles en daarna maak je laagjes met pistachepasta, pistachenootjes en stukjes witte chocolade. Op de website staan meer recepten met ijs zonder ijsmachine. Zoals lemon curd ijs, heerlijk als het lekker warm is. Je vindt het recept hier https://zoetezusjes.nl/lemoncurdijs/Β  of een vrolijke ijstaart met karamel en M&M’s. Je vindt het recept hierΒ https://zoetezusjes.nl/ijstaart-met-karamel-en-mms/

Pistache ijs met witte chocolade

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 250 ml gecondenseerde melk
  • 125 gram mascarpone
  • 150 ml slagroom
  • 1 tl vanille extract
  • 35 gram witte chocolade
  • 40 gram (ongezouten) pistachenootjes
  • 3 flinke el pistachepasta

Instructions

1

Klop de mascarpone samen met de gecondenseerde melk, vanille extract en mascarpone lobbig.

2

Hak de witte chocolade fijn (niet te fijn) en hak de helft van de pistachenootjes grof.

3

Schep in een schaal (die in de diepvries mag/kan) 1/3 van het mascarponemengsel. Verdeel hierover 1 flinke el pistachepasta. Verdeel hierover 1/3 van de pistachenootjes en witte chocolade.

4

Hierop schep je weer de helft van het overgebleven mascarponemengsel. Verdeel hierover weer 1 flinke el pistachepasta, de helft van de overgebleven pistachenootjes en witte chocolade. Herhaal dit nogmaals.

5

Zet de schaal in de diepvries voor minimaal 8 uur. Haal het ijs er 10-15 minuutjes van tevoren eruit.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: