Ijsjes

Dulche de leche ijstaart met banaan en chocola

Dulche de leche ijstaart met banaan en chocola

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4,33 out of 5)
Laden...

Ingredients

  • 250 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 250 gram mascarpone
  • 2 blikjes gecondenseerde melk
  • 100 gram melkchocolade
  • 275 gram bananen (zonder schil)
  • 1 tl citroensap
  • 25 ml appelsap
  • 135 gram geleisuiker

Instructions

1

We gaan als eerste de karamelpasta maken. Kook hiervoor een dicht blikje gecondenseerde melk in een pan met water voor 3 uur lang, Zorg dat het blikje ruim onder water zit. Vul zonodig tussendoor bij. Dit kun je ook een aantal dagen van tevoren doen. De karamelpasta blijft een lange tijd goed.

2

Als tweede maken we de bananenmoes. Hiervoor pureer je de bananen samen met de geleisuiker, appelsap en citroensap. Kook dit 5 minuten en blijf continu roeren. Laat wat afkoelen.

3

Schraap het merg uit het vanillestokje.

4

Klop de mascarpone samen met de slagroom, vanillemerg en gecondenseerde melk tot een lobbige massa.

5

Hak de chocolade grof.

6

Bekleed een cakevorm van 30 cm met huishoudfolie.

7

Schep hierin 1/4 van het mascarponemengsel. Hierop verdeel je 1/3 van de bananenmoes en 1/3 van de chocolade. We gebruiken voor de hele ijstaart niet het hele blikje met karamelpasta maar ongeveer de helft. Verdeel hiervan dus 1/3 over de ijstaart. Dit is een beetje gepriegel. Je kunt over de ijstaart wat 'klontjes' karamel verdelen.

8

Deze stappen herhalen we nog twee keer. Eindig met een laag mascarponemengsel en zet de ijstaart voor minimaal 8 uur in de diepvries. Haal ruim voor het serveren uit de diepvries en decoreer nog met wat chocolade.

Vind ons op facebook

You Might Also Like