Sinterklaas

Pepernotenbonbons met monchou en chocolade

Verslavend lekker…….

Elk jaar komen de chocolade pepernoten bij ons in huis en moeten we ons in september al inhouden om ze niet meteen te kopen. Ze zijn zo verslavend lekker. Dit bracht ons op het idee om zelf chocolade pepernoten- en speculaasbonbons te maken. Een twist op de bestaande chocolade pepernoten. We zijn benieuwd wat jullie hiervan vinden. 

Pepernotenbonbons met monchou en chocolade

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 6

Ingredients

  • 220 gram speculaas of kruidnoten
  • 100 gram monchou
  • 50 gram witte chocolade
  • 50 gram melkchocolade
  • 50 gram pure chocolade

Instructions

1

Wil je de pepernoten bonbons maken verkruimel dan 220 gram pepernoten, wil je de speculaas bonbons maken verkruimel dan 220 gram speculaas.

2

Houd ongeveer 2 1/2 eetlepel aan kruimels apart voor de decoratie aan het eind.

3

Doe de monchou in kleine stukjes in een kom.

4

Meng de verkruimelde speculaas of pepernoten met de monchou. Kneed dit tot een samenhangend deeg.

5

Maak hier ongeveer 16 tot 20 balletjes van. Zet het ongeveer een half uur in de diepvries.

6

Leg een bakpapier klaar op een bord.

7

Smelt de chocolade au bain marie.

8

Haal de balletjes per 4 stuks uit de diepvries en haal dit door de chocolade heen. Laat even uitlekken en leg de bonbon op het bakpapier.

9

Decoreer het meteen met de kruimels.

10

Herhaal dit met alle bonbons en zet het nog een uur in de koelkast.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker:

No Comments

Leave a Reply