Penne met zongedroogde tomaten, spinazie en ricotta
Ingredients
- 200 gram zongedroogde tomaten
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 320 gram penne
- 1 groentenbouillonblokje
- 400 gram spinazie
- 200 gram ricotta
- 40 gram Parmezaanse kaas
Instructions
1
Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Snipper de ui en knoflook.
2
Fruit de ui en knoflook aan in een grote pan/wok, hierin kook je straks ook de penne. Bak de zongedroogde tomaten mee.
3
Voeg 600 ml water toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook.
4
Voeg de penne toe en laat mee koken volgens de bereidingstijd op de verpakking. Laat op laag vuur koken. Roer af en toe door en voeg zo nodig een beetje water toe als het dreigt droog te koken.
5
Roer de spinazie erdoor.
6
Roer de ricotta en Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.