Diner

Bloemkoolovenschotel met oude kaassaus en walnoten

Bloemkool ovenschotel met oude kaassaus en walnoten

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 1 kg geschilde kruimige aardappelen
  • 100 gram roomboter
  • 600 ml melk
  • 2 tl mosterd
  • 1 bloemkool
  • 60 gram bloem
  • 100 gram oude kaas
  • 100 gram walnoten

Instructions

1

Vet een ovenschaal in met boter. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Schil de aardappels en kook ze in 20 minuten gaar.

3

Snijd de bloemkool in roosjes en kook in 8 tot 10 minuten gaar.

4

Verwarm 100 ml melk tot lauwwarm en stamp de aardappelen samen met 50 gram roomboter en de mosterd tot een puree. Breng op smaak met zout en peper.

5

We gaan nu de kaassaus maken. Smelt hier voor 50 gram roomboter. Bak de bloem 3 minuten mee, roer regelmatig. Voeg dan al roerend met een garde op laag vuur de melk toe. Laat de kaassaus op laag al roerend 2 tot 3 minuten zachtjes koken totdat je een dikke saus hebt. Roer de oude kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

6

Schep de bloemkool in de ovenschaal.

7

Verdeel hierover de aardappelpuree. Verdeel hierover de oude kaassaus en de walnoten.

8

Bak de bloemkoolovenschotel in 30 minuten goudbruin.

 

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: