Diner

Penne met romige spinaziesaus met walnoten

Penne met romige spinaziesaus met walnoten

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram verse spinazie
  • 250 ml kookroom
  • 8 el Grana Padano (poeder)
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 160 gram walnoten
  • 400 gram penne

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met boter.

2

Breng een pan met water aan de kook. Kook de penne zo lang als aangegeven op de verpakking.

3

Hak de ui en knoflook fijn. Fruit aan in wat olie. Voeg de spinazie toe en laat slinken.

4

Voeg de kookroom, het bouillonblokje, 100 gram walnoten en 5 el Grana Padano toe. Verwarm mee en pureer met een staafmixer de saus glad. Breng op smaak met zout en peper.

5

Roer de penne erdoor.

6

Schep in de ovenschaal. Verdeel hierover 3 el Grana Padano en 60 gram walnoten. Bak in in de oven voor 15 minuten.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: