Penne met romige spinaziesaus met walnoten
Ingredients
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram verse spinazie
- 250 ml kookroom
- 8 el Grana Padano (poeder)
- 1 groentenbouillonblokje
- 160 gram walnoten
- 400 gram penne
Instructions
1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met boter.
2
Breng een pan met water aan de kook. Kook de penne zo lang als aangegeven op de verpakking.
3
Hak de ui en knoflook fijn. Fruit aan in wat olie. Voeg de spinazie toe en laat slinken.
4
Voeg de kookroom, het bouillonblokje, 100 gram walnoten en 5 el Grana Padano toe. Verwarm mee en pureer met een staafmixer de saus glad. Breng op smaak met zout en peper.
5
Roer de penne erdoor.
6
Schep in de ovenschaal. Verdeel hierover 3 el Grana Padano en 60 gram walnoten. Bak in in de oven voor 15 minuten.