Nutella cake
Ingredients
- 250 gram roomboter
- 250 gram bloem
- 250 gram suiker
- 5 eieren (M)
- 2 tl bakpoeder
- 1/4 tl zout
- 6 flinke el Nutella
- Cakevorm van 30 cm
Instructions
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakevorm in met boter en bestuif met wat bloem.
Klop de roomboter samen met de suiker 5 minuten luchtig.
Voeg één voor één de eieren toe. Wacht met het toevoegen van het volgende ei als de vorige helemaal is opgenomen.
Spatel de bloem, bakpoeder en zout door het boter ei mengsel.
Schep 1/3 van het beslag in de cakevorm.
Verdeel hierover 3 flinke eetlepels Nutella.
Schep hierop de helft van het overgebleven beslag.
Verdeel hierover weer 3 flinke el Nutella. Schep het overgebleven beslag in de cakevorm.
Bak de cake in het midden van de oven in 50 tot 60 minuten goudbruin. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Wanneer de satéprikker er schoon uitkomt dan is de cake gaar.
Wacht een paar minuten en haal dan de cake uit de vorm. Laat de cake afkoelen.