Diner

Noedelsoep met Chinese groenten, champignons en een gekookt eitje

Noedelsoep met champignons, gekookt eitje en Chinese groenten

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 2,50 out of 5)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 3 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 650 gram Chinese groenten
  • 175 gram kleine champignons
  • 225 gram noedels
  • 3 el sojasaus
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 paddenstoelenbouillonblokjes
  • 4 eieren

Instructions

1

Zet een pan met water op het vuur. Breng het water aan de kook en kook de eieren 5 minuten. Pel ze.

2

Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook. Hierin kook je straks de noedels.

3

Rasp de gember en snijd het teentje knoflook fijn. Fruit even aan in wat olie. Giet de kokosmelk, sojasaus en 1 liter water erbij. Verkruimel de bouillonblokjes erboven.

4

Voeg de Chinese groenten en kleine champignons toe. Heb je geen kleine champignons kunnen vinden halveer ze dan. Laat de soep een minuutje of 10 zachtjes pruttelen.

5

Bereid de noedels volgens de bereidingstijd op de verpakking.

6

Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen de soep en verdeel de noedels en de gekookte eitjes over de kommen.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: