Marmercake
Ingredients
- 250 gram roomboter
- 250 gram suiker
- 250 gram bloem
- 5 eieren (m)
- 2 tl bakpoeder
- 1/4 tl zout
- 5 el melk
- 3 el cacao
- Cakevorm van 30 cm
Instructions
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakevorm van 30 cm in met boter en bestuif met wat bloem.
Klop de roomboter samen met de suiker 5 minuten luchtig.
Kiop één voor één de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal is opgenomen.
Spatel de bloem, bakpoeder en zout erdoor. Schep 1/3 van het beslag in een andere kom.
Meng de melk met de cacao. Meng dit door het beslag dat je net in een andere kom hebt gedaan.
Schep de helft van het overgebleven beslag in de cakevorm. Schep hierop het chocoladebeslag en daarover verdeel je het overgebleven beslag. Met een mes roer je kort door het beslag zodat je een marmereffect krijgt.
Bak de cake in het midden van de oven in 60 tot 70 minuten gaar. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Wanneer de cake gaar is komt de satéprikker er schoon uit.