Zoeter Zoetst

Limoncello appeltaart met Fiorito Limoncello room

Limoncello appeltaart met Fiorito Limoncello room

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram roomboter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 citroen
  • 2 eieren
  • 1200 gram appels
  • 100 gram rozijnen
  • 3 el custardpoeder
  • 60 gram suiker en 4 el suiker
  • 12 el Fiorito Limoncello
  • 250 gram mascarpone
  • 250 slagroom
  • 100 gram cantuccini koekjes

Instructions

1

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Meng de appelstukjes met de rozijnen, 60 gram suiker en 4 el Fiorito Limoncello. Schep regelmatig om. Laat de appeltjes met de rozijnen minimaal 2 uur staan. Zo kan de Limoncello er lekker intrekken.

2

Rasp de citroen en pers het sap uit de citroen.

3

We gaan nu het deeg maken. Doe hiervoor het zelfrijzend bakmeel, roomboter, witte basterdsuiker, vanillesuiker, citroenrasp- en sap, een snuf zout en 1 1/2 ei in een kom. Het overgebleven 1/2 ei gebruik je straks voor het bestrijken van de taart. Kneed dit tot een samenhangend deeg. Verpak met huishoudfolie en leg een half uur te rusten in de koelkast.

4

Bekleed de bodem van een springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.

5

Verwarm de oven voor op 180 graden.

6

Verdeel het deeg in 3 delen. Met 1 deel bekleed je de bodem van de springvorm en met het andere deel de zijkanten van de springvorm. Het overgebleven deeg gebruik je straks voor het raster op de bovenkant van de taart.

7

Hak de cantuccini koekjes grof en verdeel over de taartbodem.

8

Laat de appeltjes met rozijnen uitlekken in een vergiet. Meng de appeltjes en rozijnen met de custardpoeder. Schep in de springvorm en druk goed aan met je handen.

9

Maak met het overgebleven deeg reepjes die je als een raster over de taart legt. Bestrijk de taart met het losgeklopte overgebleven eitje. Bak de taart in 60 tot 70 minuten goudbruin.

10

Laat de taart afkoelen.

11

We gaan de Limoncello room maken. Hiervoor klop de je slagroom samen met de mascarpone lobbig. Klop aan het eind 4 el suiker en 8 el Fiorito Limoncello erdoor. Serveer de appeltaart met een flinke dot Fiorito Limoncello room.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: