Zoeter Zoetst

Sinaasappelcake met lemoncurd

Sinaasappelcake met lemoncurd

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 1 citroen
  • 260 gram roomboter
  • 5 eieren
  • 300 gram suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 sinaasappel
  • Bloem om het cakeblik te bestuiven

Instructions

1

We gaan als eerste de lemoncurd maken. Dit kan ook een dag van tevoren. Rasp hiervoor de citroen. Pers het sap uit de citroen.

2

Verwarm in een pan au bain-marie de citroenrasp, 100 gram suiker en 60 gram roomboter. Als de boter gesmolten is voeg je een ei en de citroensap toe.

3

Verwarm dit 20 tot 30 minuten totdat het een dikte heeft van yoghurt. Laat afkoelen in de koelkast, minimaal een uur of 4.

4

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakeblik van 30 cm in met boter en bestuif met wat bloem.

5

Klop 200 gram suiker romig met 200 gram roomboter. Doe dit minimaal 5 minuten.

6

Voeg één voor één de eieren toe (in totaal 4). Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.

7

Rasp de sinaasappel en pers het sap eruit. Voeg de sinaasappelsap en rasp samen met een snuf zout toe. Klop nog even door.

8

Spatel het zelfrijzend bakmeel erdoor. Bak de cake in 50 tot 60 minuten gaar. Check met sateprikker of de cake gaar is. Komt de sateprikker er droog uit dan is de cake gaar.

9

Laat de cake afkoelen.

10

Giet de lemoncurd over de cake.

Vind ons op facebook

You Might Also Like