Pasen/ Toetjes

Lemon curd room dipplank

Lemon curd room dipplank

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4,50 out of 5)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 250 gram mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 100 gram suiker en 2 1/2 el suiker
  • 250 gram aardbeien
  • 100 gram frambozen
  • 1 citroen
  • 1 ei
  • 60 gram roomboter
  • wat kleine koekjes om mee te dippen

Instructions

1

Als eerste gaan we de lemon curd maken. Lemon curd moeten even kunnen afkoelen en kunnen opstijven in de koelkast. Je kunt deze stap ook een dag van tevoren doen of in de ochtend voordat je het 's avonds serveert. Rasp de schil van de citroen. Pers het sap uit de citroen en vang op in een ander schaaltje.

2

Smelt 60 gram roomboter samen met 100 gram suiker en de citroenrasp au bain-marie. Zodra de roomboter gesmolten is voeg je het ei en de citroensap toe. Verwarm dit in 20 tot 30 minuten totdat het de dikte van yoghurt heeft. Roer af en toe door. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet tot gebruik in de koelkast.

3

Klop de mascarpone samen met de slagroom lobbig. Klop 2 1/2 el suiker erdoor.

4

Schep de mascarponeroom in een cirkel op een plank of bord. Verdeel hierover ongeveer de helft van de lemon curd.

5

Verdeel wat aardbeien en frambozen erover. Leg de aardbeien, frambozen en koekjes om het room heen en serveer. De overgebleven lemon curd kun je gebruiken als topping op de kwark of yoghurt.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: