Zoeter Zoetst

Appelcake met dulce de leche

Appelcake met dulce de leche

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 votes, average: 4,43 out of 5)
Laden...

Ingredients

  • 250 gram bloem en 1 el
  • 250 gram roomboter
  • 250 gram suiker
  • 5 eieren (M)
  • 1/4 tl zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 grote appels
  • 1 blikje gecondenseerde melk

Instructions

1

Verwijder het etiket van het blikje gecondenseerde melk. Vul een pan met water en kook daarin met de deksel op de pan het dichte blikje in 3 uur tot dulce de leche (karamelpasta). Zorg dat het blikje de hele tijd onder water staat. Vul zo nodig bij met water. Laat het blikje met karamelpasta afkoelen. Je kunt deze stap ook een dag van tevoren doen. Ook kun je meerdere blikjes tegelijkertijd koken. De karamelpasta blijft ongeopend op een donkere plek een aantal maanden goed.

2

Verwarm de oven voor op 160 graden.

3

Vet een cakeblik van 30 cm in met boter en bestuif met wat bloem.

4

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukjes. Bestuif met 1 el bloem. Dit zorgt ervoor dat de appelstukjes mooi verdeeld over de cake blijven tijdens het bakken.

5

Klop de roomboter samen met de suiker in 5 minuten romig.

6

Klop één voor één voor de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal is opgenomen.

7

Spatel de bloem, 1/4 tl zout en het bakpoeder erdoor. Spatel voorzichtig de appeltjes erdoor.

8

Schep 1/3 van het cakebeslag in het cakeblik. Verdeel hierover 1/4 van de karamelpasta. We gebruiken in totaal een half blikje van de dulce de leche. Het verdelen gaat soms wat lastig. Je kunt twee theelepels gebruiken en klontjes over het beslag verdelen.

9

Schep hierop de helft van het overgebleven beslag. Hierover verdeel je weer de karamelpasta totdat je ongeveer een half blikje hebt gebruikt. Hierop schep je de rest van het beslag.

10

Bak de cake in 55-65 minuten gaar. Check na 55 minuten of de cake gaar is. Prik er met een sateprikker in en als deze er schoon uitkomt dan is de cake gaar.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: