Diner

Lasagne met spinazie en ricotta

Lasagne met spinazie en ricotta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 votes, average: 4,11 out of 5)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 300 gram (vega) gehakt
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 330 ml frito
  • Lasagnebladen
  • 1 bouillonblokje
  • 2 tl rozemarijn
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 2 uien
  • 450 gram verse spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram ricotta
  • 1 bol mozzarella

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met boter.

2

Snipper de uien en hak de knoflook fijn.

3

Fruit de ui en knoflook aan.

4

Bak het (vega) gehakt mee.

5

Roer de tomatenpuree erdoor. Voeg de rozemarijn en Italiaanse kruiden toe. Voeg de tomatenblokjes en frito toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng op smaak met zout en peper. Laat op laag vuur even pruttelen.

6

Bak de spinazie totdat het wat is geslonken. Laat uitlekken in een vergiet. Druk het vocht eruit. Meng de spinazie met de ricotta. Breng op smaak met zout en peper.

7

We gaan de lasagne opbouwen. Start met een laagje tomatensaus dan de lasagnebladen dan de spinazie met ricotta en dan weer een laag saus. Hierop de lasagnebladen en zo ga je door totdat de schaal gevuld in. Je eindigt met een laagje tomatensaus. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de ovenschaal.

8

Bak de lasagne in het midden van de oven in 30 minuten goudbruin.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: