Kerst

Kerstkoekjes met gember

Haal de kerst in huis

Deze koekjes zijn leuk en makkelijk om te maken en in je kerstboom te hangen. Elke dag een koekje uit de boom snoepen totdat het kerst is? Hoe leuk is dat! Als je dat wil maak dan een klein gaatje in de koekjes voordat ze in de oven gaan. Dan kun je na het bakken en glazuren er een lintje door heen halen. 

Kerstkoekjes met gember en glazuur

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 10

Ingredients

  • 150 gram ongezouten boter
  • 120 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 2 el geraspte gember
  • 250 gram bloem
  • 300 gram poedersuiker
  • 4 el warm water

Instructions

1

Meng in een kom de boter en de suiker en mix dit tot een egaal mengsel.

2

Rasp de gember en voeg dit samen met een ei toe aan het mengsel en mix dit door elkaar.

3

Voeg de bloem beetje voor beetje toe en mix dit.

4

Kneed het deeg tot een bal en zet het een uur in de koelkast.

5

Verwarm de over voor op 180 graden.

6

Bestrooi het aanrecht met bloem en rol het deeg uit (ongeveer een halve cm dik). Steek met een kerstvormpje de koekjes uit.

7

Zet de koekjes 12 tot 15 minuten in de oven.

8

Laat de koekjes afkoelen en maak ondertussen de glazuurlaag. Meng 4 a 5 eetlepels warm water met 300 gram poedersuiker en roer dit door elkaar.

9

Decoreer de koekjes met de glazuurlaag. Laat dit even goed drogen en uitharden.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker:

No Comments

Leave a Reply