Kerst

Kerstbrood met pure chocolade, noten en cranberry

Heerlijk brood voor bij de kerstbrunch

Een brood gevuld met noten, chocolade, cranberrycompote en cranberry’s. Deze combinatie vinden wij ontzettend lekker. Dit recept is makkelijk om te maken tijdens de kerstdagen, vult goed en is ontzettend lekker voor jong en oud. 

Kerstbrood met pure chocolade, noten en cranberry

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 6

Ingredients

  • 130 gram gemengde noten
  • 150 gram cranberry's
  • 100 gram pure chocolade
  • 2 blikjes super croissantdeeg a 6 stuks
  • 3 el honing
  • 1 ei
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 2 handjes bloem
  • 12 theelepels cranberrycompote

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Hak de chocolade in stukjes en meng dit in een kom met de noten, suiker, honing en cranberry's.

3

Bestrooi je werkblad met wat bloem en rol hier het croissantdeeg op uit. Druk de naden dicht tussen de driehoeken. Snijd het deeg door op de aangegeven stippellijntjes. Je krijgt dan per blikje 3 rechthoeken. Snijd dan deze rechthoeken in de lengte door. In totaal krijg je dan 12 rechthoekige stroken deeg.

4

Bestrijk elke strook deeg met een ruime theelepel cranberrycompote.

5

Hierop komt dan de vulling. Probeer dit zoveel mogelijk in het midden van de lengte van het deeg te houden omdat je het deeg straks weer dicht moet vouwen. Vouw het deeg weer dicht.

6

Pak 2 repen gevuld deeg en vlecht dit tot een een brood. Doe dit ook met de overige gevulde repen brooddeeg. Uiteindelijk krijg je 6 gevlochten broodjes.

7

Bestrijk het met een losgeklopte ei en zet het voor ongeveer 15 minuten in de oven.

Vind ons op facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply