Toetjes/ Zoeter Zoetst

Kersencrumble met speculoosroom

Kersencrumble met speculoosroom

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 75 gram suiker
  • 75 gram bloem
  • 60 gram roomboter (koud)
  • 700 gram kersen uit pot
  • 200 gram mascarpone
  • 3 tot 4 el speculoos

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Vet een ovenschaal in met boter.

3

Giet de kersen af. Verdeel de kersen over de ovenschaal.

4

Snijd de koude roomboter in blokjes.

5

Doe de suiker, bloem en een snuf zout in een kom. Voeg de blokjes boter toe. Kneed met je vingertoppen tot een kruimeldeeg.

6

Schep het kruimeldeeg op de kersen en bak de crumble in 30 minuten gaar.

7

Klop de mascarpone. Voeg de speculoos toe. Proef na het toevoegen van 3 el speculoos of je de speculoosroom zo lekker genoeg vindt, voeg anders nog een extra lepel speculoos toe.

8

Serveer de crumble met de speculoosroom.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker:

No Comments

Leave a Reply