We gaan als eerste de frambozencurd en lemon curd maken. Dit kan een aantal uur van tevoren of een dag van tevoren. We starten met de lemon curd. Knijp hiervoor het sap uit de citroenen. Meng dit een pan met 80 gram suiker en 3 eidooiers. Verwarm dit au bain-marie in 25 tot 30 minuten totdat het mengsel wat dikker wordt. Roer af en toe door. Haal de pan van het vuur en roer er de roomboter door. Zet in de koelkast. Voor de frambozencurd laat je de frambozen ontdooien. Pureer ze met de citroensap. Meng de gepureerde frambozen met de suiker en eidooiers. Verwarm au bain-marie in 25 tot 30 minuten. Roer af en toe door. Haal de pan van het vuur en roer de roomboter erdoor. Zet in de koelkast. We gaan nu het ijs maken. Hiervoor schraap je het merg uit het vanillestokje. Doe dit in een kom samen met de mascarpone, slagroom en gecondenseerde melk. Klop dit tot een lobbige massa. Bekleed een cakevorm van 30 cm met huishoudfolie. Hak de chocolade grof. Breek de sprits in stukjes. We gaan nu ijstaart opbouwen. Schep de helft van het frambozencurd in de cakevorm. Verdeel hierover 1/3 van de chocolade en van de sprits. Schep hierop 1/3 van het mascarpone slagroom mengsel. Verdeel dan de helft van de lemon curd erover. Hierop komt de helft van de chocolade en de helft van de sprits. Schep hierop de helft van de overgebleven mascarpone. Schep hierop de overgebleven frambozencurd, de rest van de chocolade en de rest van de spritsstukjes. Hierop schep je de laatste laag mascarpone. Eindig met een laagje lemon curd. Zet de ijstaart voor minimaal 8 uur in de diepvries. Ijstaart met stukjes sprits, lemon curd, frambozen, witte en Ruby chocolade
Ingredients
Instructions
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Asperges met Hollandaisesaus, verse pasta, beenham en ei
Passievruchttaart met witte chocolade en bastogne