Zoeter Zoetst

Passievruchttaart met witte chocolade en bastogne

Passievruchttaart met witte chocolade en bastogne

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 votes, average: 3,38 out of 5)
Laden...

Ingredients

  • 200 gram bastognekoekjes
  • 80 gram roomboter
  • 250 ml slagroom
  • 200 gram monchou
  • 180 gram witte chocolade
  • 5 el suiker
  • 2 tl citroensap
  • 160 gram passievrucht uit de diepvries
  • 1 1/2 blaadje gelatine

Instructions

1

Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.

2

Verkruimel de bastognekoekjes en smelt de roomboter. Meng de roomboter met koekkruimels en schep ze op de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet minimaal een kwartier in de koelkast.

3

Smelt de chocolade au bain-marie. Laat wat afkoelen.

4

Klop de slagroom stijf.

5

Klop de monchou los met 2 el suiker en 2 tl citroensap. Meng de monchou met de slagroom en de gesmolten witte chocolade. Schep op de bastognebodem. Zet in de koelkast om op te stijven voor minimaal 4 uur.

6

Je kunt ondertussen de passievruchtengelei gaan maken. Week hiervoor minimaal 10 minuten de gelatine in koud water. Laat de passievrucht met 3 el suiker in een pannetje op laag vuur ontdooien. Knijp de gelatine uit en voeg deze toe aan de passievrucht. Roer goed door en giet de passievruchtengelei over de taart. Laat de taart nog even opstijven in de koelkast.

Vind ons op facebook

You Might Also Like