Diner

Asperges met Hollandaisesaus, verse pasta, beenham en ei

Asperges met Hollandaisesaus, verse pasta, beenham en ei

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
Serves: 2

Ingredients

  • 250 gram verse pappardelle
  • 500 gram asperges
  • 3 eieren
  • 4 plakken beenham
  • 100 gram roomboter
  • 1 tl citroensap

Instructions

1

Schil de asperges en snijd de houtachtige onderkant van de asperges af.

2

Breng water aan de kook voor de eieren en een pan voor de verse pasta.

3

Doe de asperges in een pan, vul met water, breng aan de kook. Laat ze 5 minuten koken. Zet het vuur uit en laat ze 10 minuten rusten.

4

Kook ondertussen 2 eieren 6 minuten. Laat ze schrikken en pel ze. Kook de pasta gaar in de aangegeven tijd.

5

We gaan nu de saus maken. Hiervoor splits je een ei. Bewaar de eidooier. Doe deze in een maatbeker.

6

Smelt ondertussen de roomboter. Laat deze goed heet worden maar niet bruin.

7

Voeg aan de eidooier 1 tl citroensap, 1 tl water en wat zout en peper toe.

8

Zet de staafmixer in de maatbeker en giet straalsgewijs de gesmolten roomboter erbij. Blijf 'mixen' met de staafmixer.

9

Serveer de pasta met beenham, asperges, gekookt eitje en de Hollandaisesaus.

Vind ons op facebook

You Might Also Like