Gnocchi met paprikasaus en gesmolten kaas
Ingredients
- 4 rode paprika's
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 bouillonblokje groenten
- 1 kuipje smeerkaas
- 80 gram geraspte kaas
- 500 gram gnocchi
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met boter.
Breng een pan met water aan de kook.
Snij ondertussen drie paprika's en uien in stukjes, dit hoeft niet super fijn te zijn. Verwarm wat olie in een pan en bak de ui met paprika 8 minuten. Snij de knoflook fijn en bak nog twee minuten mee.
Voeg de smeerkaas, 200 ml water en het bouillonblokje toe. Laat een minuut of 10 koken. Pureer de saus.
Snij ondertussen de andere paprika in stukjes en voeg toe aan de paprikasaus. Laat nog 5 minuten zachtjes koken.
Kook de gnocchi volgens de bereidingstijd op verpakking. Giet af, spoel af met water en dep droog met een theedoek. Voeg de gnocchi toe aan de paprikasaus. Roer door en breng op smaak met zout en peper.
Schep de gnocchi met de paprikasaus in de ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas en bak in de oven 10 minuten totdat de kaas lekker gesmolten is.