Diner

Erwtensoep

Erwtensoep

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 6

Ingredients

  • 500 gram spliterwten
  • 2,5 liter groentebouillon
  • 2 aardappelen
  • 2 winterpenen
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 knolselderij
  • 40 gram selderij
  • 2 (vega) rookworsten

Instructions

1

Kook de spliterwten drie kwartier in de groentebouillon. Roer af en toe door.

2

Snijd ondertussen de ui fijn. Snijd de winterpenen, aardappelen en knolselderij in kleine blokjes. Snijd de prei in halve ringen en was goed. Hak de ui fijn.

3

Voeg de groenten, selderij en aardappelblokjes toe aan de soep en kook de erwtensoep nog 25 minuten.

4

Verwarm ondertussen de (vega) rookworsten in warm water volgens de bereidingstijd op de verpakking. Snijd de rookworsten daarna in halve plakjes en voeg aan de soep toe. Serveer de erwtensoep met stokbrood. Je kunt de erwtensoep ook in de ochtend of de dag ervoor maken zodat hij nog wat langer kan staan en wat dikker kan worden.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: