Zoeter Zoetst

Dom koffietaart met pure chocolade

Dom koffietaart met pure chocolade

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 80 gram roomboter
  • 120 gram digestive koekjes pure chocolade
  • 100 gram cafe noir koekjes
  • 300 gram monchou
  • 300 ml slagroom
  • 1 stick espressopoeder
  • 3 el donkerbruine basterdsuiker
  • 5 el Dom Benedictine
  • 4 blokjes pure chocolade

Instructions

1

Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.

2

Verkruimel de digestive koekjes met pure chocolade en de cafe noir koekjes. Meng ze met elkaar. Smelt de roomboter en meng de gesmolten boter met de koekkruimels. Schep in de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast voor minimaal 15 minuten.

3

Klop de slagroom stijf.

4

Klop de monchou los. Meng de monchou met de slagroom, espressopoeder, donkerbruine basterdsuiker en de Dom Benedictine. Klop heel kort door.

5

Schep het mengsel in de springvorm en zet in de koelkast voor minimaal 4 uur om op stijven.

6

Hak de pure chocolade fijn en versier hier de taart mee.

Vind ons op facebook

You Might Also Like