Citroen kwarkcake met aardbeien
Ingredients
- 120 gram roomboter
- 220 gram suiker
- 250 gram volle kwark
- 1 citroen
- 1/2 tl zout
- 4 eieren (m)
- 250 gram bloem en 1 el
- 2 tl bakpoeder
- 200 gram aardbeien (vers)
- Cakevorm van 30 cm
Instructions
1
Verwarm de oven voor op 160 graden.
2
Vet een cakevorm van 30 cm in met boter en bestuif met wat bloem.
3
Smelt de roomboter.
4
Snijd de aardbeien in stukjes en meng met 1 el bloem.
5
Rasp de schil van de citroen.
6
Doe de suiker, volle kwark, zout, eieren, 250 gram bloem, bakpoeder, citroenrasp en gesmolten roomboter in een kom. Klop kort door.
7
Spatel voorzichtig de aardbeien door het beslag.
8
Schep het beslag in de cakevorm en bak in 60 tot 70 minuten gaar. Check met een satรฉprikker of de cake gaar is. Komt de satรฉprikker er schoon uit dan is de cake gaar.