Zoeter Zoetst

Cheesecake met oreo en frambozen met een topping van mascarpone

Cheesecake met oreo en frambozen met een topping van mascarpone

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 3,33 out of 5)
Loading...

Ingredients

  • 300 gram Oreo
  • 75 gram roomboter
  • 750 gram roomkaas
  • 130 gram suiker
  • 1 citroen
  • 1 tl vanille extract
  • 4 kleine eieren
  • 225 gram frambozen
  • 1 el bloem
  • 100 ml slagroom
  • 160 gram mascarpone
  • 3 el poedersuiker

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 170 graden.

2

Bekleed een cakeblik van 30 cm met bakpapier.

3

Verkruimel 250 gram Oreo koekjes. Smelt de roomboter. Meng de boter met de Oreo koekjes. Schep dit op de bodem van het cakeblik. Druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet even in de koelkast.

4

Klop de roomkaas los. Voeg de suiker en het vanille-extract toe. Rasp de citroen en voeg de citroenrasp toe.

5

Klop de eieren één voor één er door. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige is opgenomen.

6

Meng de frambozen met de bloem. Schep door het beslag. Schep het beslag in de cakevorm.

7

Bak de cheesecake cake in 75-80 minuten gaar. Laat de cake in de oven afkoelen (1 uur). Zet dan de cake in de koelkast gedurende een hele nacht.

8

Voor de topping klop je mascarpone samen met de slagroom en poedersuiker tot een lobbig mengsel. Schep op de cake. Verkruimel de overgebleven Oreo koekjes erboven.

Vind ons op facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply