Zoeter Zoetst

Citroen boterkoek met witte chocolade

Citroen boterkoek met witte chocolade

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 12 tot 16 stuks

Ingredients

  • 2 eieren
  • 220 gram roomboter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 1 el vanille extract
  • 270 gram bloem
  • 1 citroen
  • 100 gram witte chocolade

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Bekleed een bakvorm van 18 bij 24 cm met bakpapier.

3

Hak de witte chocolade grof.

4

Rasp de citroen en pers het sap eruit.

5

Klop de roomboter samen met de witte basterdsuiker luchtig.

6

Voeg het vanille extract, ÊÊn ei, citroenrasp en sap en een snuf zout toe. Klop nog even door.

7

Spatel de bloem samen met de witte chocolade door het botermengsel.

8

Schep het beslag in de bakvorm.

9

Klop een eitje los en bestrijk hiermee de boterkoek. Maak er met een mes diagonale strepen in.

10

Bak de boterkoek in 25 tot 30 minuten gaar. Laat goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: