Brownies daar mag je me ‘s nachts voor wakker maken 🙂 en stroopwafels zijn één van mijn favoriete koekjes… Moet ik nog meer zeggen… nee toch 😉 Heb je nog geen genoeg van stroopwafels? Op zoete zusjes staat ook een lekker stroopwafeltoetje met karamel. Het recept daarvoor vind je hier https://zoetezusjes.nl/stroopwafeltoetjemetkaramel/
Brownies met stroopwafel
Ingredients
- 220 gram roomboter
- 125 gram pure chocolade
- 4 eieren (m)
- 300 gram donkerbruine basterdsuiker
- 40 gram cacao
- 150 gram bloem en 1 el bloem
- 6 stroopwafels
- Bakvorm van 18 bij 24 cm
- Satéprikker
Instructions
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed de bakvorm met bakpapier.
Hak de stroopwafels grof. Meng ze met 1 el bloem
Smelt de roomboter samen met de pure chocolade. Laat afkoelen.
Klop de eieren met de donkerbruine basterdsuiker tot een glad mengsel.
Spatel de gesmolten chocolade, bloem, cacao en een snuf zout erdoor. Spatel de stukjes stroopwafel er voorzichtig door. Schep het beslag in de bakvorm.
Bak de brownies in 35 minuten gaar. Laat de brownie goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.