Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakvorm van 20 bij 20 cm met bakpapier. Verkruimel de speculaasjes en smelt 40 gram roomboter. Meng deze met de speculaaskruimels en schep in de bakvorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel en zet minimaal een kwartier in de koelkast om op te stijven. Schraap het merg uit het vanillestokje. Hak de fudge in stukjes. Klop de roomboter samen met de suiker luchtig. Voeg het vanillemerg, snuf zout en 1 ei toe. Klop nog even door. Spatel de bloem en de fudge erdoor. Schep het beslag op de speculaasbodem. Klop een ei los. Bestrijd met het ei de boterkoek. Maak er met een mes diagonale strepen in. Bak de boterkoek af in 25 tot 30 minuten. Laat goed afkoelen. Boterkoek met speculaas en gezouten karamel
Ingredients
Instructions
Sinterklaas/ Zoeter Zoetst
Boterkoek met speculaas en gezouten karamel
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10