Bloemkoolsoep met kerrie
Ingredients
- 1 bloemkool
 - 400 gram kruimige aardappelen
 - 1 ui
 - 2 groentebouillonblokjes
 - Scheut kookroom
 - 2 el kerrie
 
Instructions
				1
				
					
			
						
						
									Snijd de bloemkool in roosjes. Schil de aardappelen en snijd in stukken.
				2
				
					
			
						
						
									Snipper de ui.
				3
				
					
			
						
						
									Doe wat olie in een pan. Bak hierin de aardappelen, bloemkool en ui voor 5 minuten.
				4
				
					
			
						
						
									Voeg de kerrie toe en bak nog 2 a 3 minuten mee.
				5
				
					
			
						
						
									Voeg een liter water toe en verkruimel de bouillonblokjes er boven. Breng aan de kook en laat 20 minuten koken.
				6
				
					
			
						
						
						
						
		Pureer de soep. Voeg een scheutje kookroom toe en breng op smaak met zout en peper.

									




