We starten eerst met het maken van de banketbakkersroom. Dit kan een dag van tevoren. Hij moet in ieder geval 4 uur kunnen koelen. Schraap het merg uit het vanillestokje. Doe het vanillemerg samen met het vanillestokje en 450 ml melk in een pan en breng aan de kook. Klop ondertussen de suiker samen met de eidooiers en 50 ml melk. Voeg dan maΓ―zena toe en klop nog eventjes door. Als de melk kookt verwijder je het vanillestokje. Giet dan de helft van de melk al kloppend bij de eidooiers. Giet dit weer terug bij de kokende melk. Laat dit al roerend nog 1 minuut koken. Giet de banketbakkersroom in een lage bak en dek af met huishoudfolie. Laat wat afkoelen en zet dan voor minimaal 4 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de buitenkant van de cupcakevorm in met boter. Drapeer om elke bolling een bladerdeegplakje. Klop het ei los en bestrijd het bladerdeeg met het losgeklopte ei. Bestrooi met suiker. Bak ze in 15 minuten gaar. Haal ze dan voorzichtig van de vorm af. Verlaag de temperatuur van de oven naar 150 graden en bak ze dan nog een minuut of 10. Laat afkoelen. Klop het banketbakkersroom los. Vul de bladerdeegschelpjes met banketbakkersroom en versier met het rood fruit. Bladerdeeggebakje met banketbakkersroom en rood fruit
Ingredients
Instructions
Zoeter Zoetst
Bladerdeeggebakje met banketbakkersroom en rood fruit
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10