Bananoffee toetje
Ingredients
- 400 ml slagroom
- 1 zakje klopfix
- 4 digestive koekje met chocolade
- 2 bananen
- Klein beetje citroensap
- 1 blikje gecondenseerde melk
Instructions
We gaan als eerste de dulce de leche maken. Dit doe je door het blikje gecondenseerde melk in een pan met ruim water voor 2 1/2 uur te koken. Let op dat het blikje te allen tijde onder water staat. Laat de dulce de leche afkoelen. Je kunt deze stap ook al een aantal dagen van tevoren doen.
Klop de slagroom stijf met de klopfix.
Klop even kort de dulce de leche los.
Snijd de bananen in dunne plakjes en besprenkel met een klein beetje citroensap. Dit zorgt ervoor dat de banaan niet bruin kleurt.
Verkruimel boven elk glaasje een digestive koekje.
Verdeel hierover de helft van de bananenplakjes. Schep hierop in elk glaasje ÊÊn theelepel dulce de leche.
Verdeel de slagroom erover. Leg hierop de overgebleven bananenplakjes. Verdeel hierover per elk glaasje twee theelepels dulce de leche. Zet in de koelkast voor minimaal een uurtje, langer mag ook. Je kunt de overgebleven dulce de leche een weekje in de koelkast bewaren. Lekker op een brownie of cake.