
Baileys lava cake
Ingredients
- 120 gram roomboter
- 130 gram pure chocolade
- 1 el cacao
- 40 gram suiker
- 50 gram bloem
- 2 eieren
- 2 eidooiers
- 100 ml Baileys
- 200 gram melkcholade
- Extra nodig: 6 ovenschaaltjes met een omtrek van 8 cm en een bakje van 12 bij 8 cm
Instructions
Smelt de melkchocolade au bain-marie. Roer de Baileys erdoor. Schep dit in een bakje van 12 cm bij 8 cm. Laat opstijven in de koelkast voor minimaal één uur, langer mag ook.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de ovenschaaltjes in met boter.
Klop de eieren en eidooiers samen met de suiker romig.
Smelt de pure chocolade samen met de roomboter.
Spatel voorzichtig de bloem, cacao, snuf zout en de gesmolten pure chocolade door het eimengsel.
Schep een klein laagje van het pure chocolademengsel in de ovenvormpjes. Snijd de Baileys chocolade in 6 blokjes. Dit kan wat kleverig/zacht zijn. Maak dan gebruik van een lepel om het te verdelen. Leg in elk ovenschaaltje een blokje Baileyschocolade. Vul de vormpjes met het pure chocolademengsel af.
Bak de cakejes 10-12 minuten en serveer warm.