Toetjes

Baileys lava cake

Baileys lava cake

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 votes, average: 3,00 out of 5)
Laden...
Serves: 6

Ingredients

  • 120 gram roomboter
  • 130 gram pure chocolade
  • 1 el cacao
  • 40 gram suiker
  • 50 gram bloem
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 100 ml Baileys
  • 200 gram melkcholade
  • Extra nodig: 6 ovenschaaltjes met een omtrek van 8 cm en een bakje van 12 bij 8 cm

Instructions

1

Smelt de melkchocolade au bain-marie. Roer de Baileys erdoor. Schep dit in een bakje van 12 cm bij 8 cm. Laat opstijven in de koelkast voor minimaal ÊÊn uur, langer mag ook.

2

Verwarm de oven voor op 180 graden.

3

Vet de ovenschaaltjes in met boter.

4

Klop de eieren en eidooiers samen met de suiker romig.

5

Smelt de pure chocolade samen met de roomboter.

6

Spatel voorzichtig de bloem, cacao, snuf zout en de gesmolten pure chocolade door het eimengsel.

7

Schep een klein laagje van het pure chocolademengsel in de ovenvormpjes. Snijd de Baileys chocolade in 6 blokjes. Dit kan wat kleverig/zacht zijn. Maak dan gebruik van een lepel om het te verdelen. Leg in elk ovenschaaltje een blokje Baileyschocolade. Vul de vormpjes met het pure chocolademengsel af.

8

Bak de cakejes 10-12 minuten en serveer warm.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: