Diner

Aspergesalade

Aspergesalade met dille

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,50 out of 5)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • 400 gram krieltjes met schil
  • 500 gram asperges
  • 2 handjes veldsla
  • 2 el fijngehakte verse dille
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 3 el mayonaise

Instructions

1

Was de krieltjes en kook de krieltjes (met schil) in 10 minuten gaar. Als je veel grote krieltjes hebt zal het misschien een kwartiertje duren voordat ze gaar zijn. Laat ze uitlekken in een vergiet.

2

Schil de asperges en snijd de houtachtige onderkant er vanaf. Vul een pan met een laag water en doe de asperges hierin. Breng ze aan de kook. Laat ze 5 minuten koken. Zet dan het vuur uit en laat nog 10 minuten nagaren in het kookvocht met de deksel op de pan.

3

Bak de krieltjes in wat roomboter of olie goudbruin.

4

Hak de dille fijn. Meng met de Griekse yoghurt en mayonaise. Breng de dressing op smaak met zout en peper.

5

Snijd de asperges in stukjes. Doe de asperges in een kom samen met de gebakken krieltjes, veldsla en asperges. Roer de dressing erdoor en serveer.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: