et’s go nuts
Appeltaart is toch wel ÊÊn van onze favoriete taartjes… Bij jullie? Een appelkruimel, een ouderwetse appeltaart, een Franse appeltaart…zo kunnen we nog wel even doorgaan đ Er zijn veel variaties en voor ieder dus wel wat lekkers te vinden. Wij bakten deze appeltaart met noten. Op de bodem gebruikten we ook nog bitterkoekjes. De koekjes nemen het vocht van appels op en geven net een andere smaak aan de bodem.Â
Meng de witte basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, roomboter, vanillesuiker, het ei en een snuf zout. Kneed het tot een samenhangend deeg en laat het deeg in plasticfolie minimaal een half uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de springvorm met bakpapier. Vet de randen in met boter. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Meng de appels met de rozijnen, suiker, kaneel en custard. Bekleed de springvorm (de bodem en de zijkanten) met het deeg. Leg op het deeg de bitterkoekjes. Hierop komt het appelmengsel. Druk dit goed aan. Zet de taart voor 50-60 minuten in de oven. Als de bovenkant te hard gaat dek hem dan af met bakpapier of aluminiumfolie. Haal de taart eruit. Bak de noten 4 minuten in een droge koekenpan. Voeg dan de ahornsiroop toe en bak de noten nog ÊÊn minuutje. Leg de noten op de taart en laat afkoelen. Appelnotentaart met bitterkoekjes en custard
Ingredients
Instructions
2 Comments
Silvia Hoigeveen
november 4, 2019 at 3:53 pmHeerlijk recept voor een niet standaard appeltaart
Ik heb wel de suiker over de appels weggelaten.
admin
november 5, 2019 at 3:30 pmLeuk om te horen!