Zoeter Zoetst

Walnoten boterkoek

Walnoten boterkoek

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 12 tot 16 stuks

Ingredients

  • 250 gram walnoten
  • 50 gram suiker
  • 1 tl citroensap
  • 2 eieren
  • 220 gram roomboter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 1 el vanille extract
  • 270 gram bloem

Instructions

1

We gaan eerst de walnotenspijs maken. Dit kan je ook een aantal uur van tevoren doen of een dag ervoor. Maal 150 gram walnoten fijn. Meng de gemalen walnoten met 50 gram suiker en 1 tl citroensap. Klop een eitje los. Giet voorzichtig 1/4 van het losgeklopte eitje bij de walnoten. Bewaar de rest van het losgeklopte eitje om later de boterkoek mee te bestrijken. Kneed even door en leg in de koelkast om te rusten.

2

Verwarm de oven voor op 180 graden.

3

Bekleed een bakvorm van 18 x 24 cm met bakpapier.

4

Klop de roomboter samen met de witte basterdsuiker luchtig.

5

Voeg het vanille extract, een ei en snuf zout toe. Klop nog even door.

6

Hak de overgebleven walnoten grof.

7

Spatel de bloem samen met de grofgehakte walnoten door de boter.

8

Schep de helft van het beslag in de bakvorm. Verdeel hierover de walnotenspijs. Verdeel hierover de rest van het beslag.

9

Bestrijk met het losgeklopte eitje de boterkoek. Maak er met een mes diagonale strepen in.

10

Bak de boterkoek in 25 tot 30 minuten gaar. Laat goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: