Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het filodeeg ontdooien in de verpakking. Schil de appels. Doe ze in een kom samen met de rozijnen, kaneel en 2 el suiker. Smelt de roomboter op laag vuur. Bestrijk elk filodeegvel met roomboter. Doe dit vel voor vel en pas als je het gaat vullen. Filodeeg droogt namelijk snel uit. Vouw het vel dubbel als de vellen erg groot zijn. Schep op de linkerkant, een stuk van de randen af, 1/4 van de appelvulling. Druk dit met je handen wat aan. Vouw de bovenste en onderste rand dubbel en over de vulling. Rol het rolletje op en bestrijk met boter. Rol door het amandelschaafsel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Vul ook de andere 3 filodeegvellen op deze manier. Bak de filodeegrolletjes in 15 tot 20 minuten goudbruin. Schenk voor de vanillesaus de slagroom in een pannetje. Schraap het vanillemerg uit het vanillestokje en voeg toe aan de slagroom samen met het vanillestokje. Breng de slagroom aan de kook. Klop de eidooiers los met een garde en 60 gram suiker. Laat de slagroom een beetje afkoelen. Voeg toe aan de eidooiers en klop door. Giet het mengsel terug in de pan. Laat de saus indikken op een laag vuurtje. Klop telkens goed door, de saus mag niet koken. Houd er rekening mee dat de saus nog iets verder indikt als hij afkoelt. Verwijder het vanillestokje. Serveer de apfelstrudelrolletjes met de warme vanillesaus. Apfelstrudelrolletjes met vanillesaus
Ingredients
Instructions
Zoeter Zoetst
Apfelstrudelrolletjes met vanillesaus
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12