Ontbijt en lunch

Amandelcruffins

Amandelcruffins

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 6

Ingredients

  • 150 gram amandelen
  • 1 blikje croissantdeeg
  • 1 tl citroensap
  • 1 ei
  • 50 gram suiker
  • Muffinvorm

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Vet 6 holtes van de muffinvorm in met boter.

3

Maal 100 gram amandelen fijn. Meng met de suiker, citroensap en ei. Kneed tot een amandelspijs.

4

Rol het croissantdeeg uit. Druk alle naden dicht. Snijd het deeg in drie rechthoeken.

5

Verdeel de amandelspijs over het deeg. Hak de overgebleven amandelen grof. Verdeel over het spijs. Rol de drie rechthoeken strak op. Druk wat plat en snijd elk rolletje over de lengte door. Leg rolletjes met open kant naar boven in de muffinvorm.

6

Bak de cruffins in 14 tot 16 minuten goudbruin.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: