Advocaat tiramisutaart met koffie en chocolade
Ingredients
- 220 gram sprits koekjes
- 70 gram roomboter
- 500 gram mascarpone
- 250 ml slagroom
- 5 el suiker
- 4 blaadjes gelatine
- 18 lange vingers
- 150 ml espresso
- 15 el Advocaat en wat extra voor het decoreren
- 3 blokjes melkchocolade
- 3 blokjes witte chocolade
Instructions
Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier.
Verkruimel de spritskoekjes en smelt de roomboter. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels. Schep op de bodem van de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast voor minimaal 15 minuten.
Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water.
Zet de espresso en laat afkoelen.
Klop de mascarpone samen de slagroom lobbig. Voeg 5 el suiker en 12 el Advocaat toe. Klop nog even door.
Verwarm in een pannetje kort 3 el Advocaat. Knijp de gelatine uit en roer door de warme Advocaat. Klop dit door het mascarponemengsel.
Schep de helft van het mascarponemengsel op de taartbodem.
Doop de lange vingers in de espresso en leg deze op de taart.
Schep hierop de overgebleven mascarponeroom.
Laat de taart minimaal 4 uur (langer mag ook) opstijven in de koelkast.
Hak de witte en melkchocolade fijn. Verdeel samen met wat Advocaat (naar smaak) over de taart.