Aardbeien kruimeltaart met Bastogne
Ingredients
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 210 gram roomboter
- 130 gram bloem
- 80 gram witte basterdsuiker
- 100 gram suiker en 3 el suiker
- 3 el custardpoeder
- 1 ei
- 1 zakje vanillesuiker
- 800 gram aardbeien
- 9 Bastognekoeken
Instructions
Meng het zelfrijzend bakmeel met 110 gram roomboter, witte basterdsuiker, 1 ei, vanillesuiker en een snuf zout. Kneed tot een samenhangend deeg en verpak in huishoudfolie. Leg een half uur te rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de aardbeien in stukjes en meng met 3 el suiker en 3 el custardpoeder.
Bekleed de bodem van de springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Bekleed de bodem en de zijkanten van de springvorm met het deeg.
Leg de Bastognekoeken op de bodem van de springvorm. Verdeel hierover de aardbeien. Druk goed aan.
We gaan nu het kruimeldeeg maken. Snijd hiervoor 100 gram koude roomboter in blokjes. Voeg die toe aan 130 gram bloem, 100 gram suiker en een snuf zout. Kneed dit met je vingertoppen tot een kruimeldeeg. Schep de deegkruimels op het fruit.
Bak de taart in 60 tot 70 minuten gaar. Check tussendoor even of de bovenkant niet te donker wordt, dek zonodig af met een bakpapiertje.
Laat de taart goed afkoelen voor het aansnijden.